Nájdi sa tu, nájdi radu pre seba...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

VÍTAJTE NA MOJOM BLOGU

Všimli ste si, že väčšina ľudí, s ktorými sa rozprávate hovorí nemám rada to, nemám rád ono. Ako ste na tom vy? Aj vaše odpovede sú plné negatívnych postojov a emócií?
Možno si poviete, že som ešte ani nezačala a už poúčam. Nie, nechcem vás poúčať. Viete, občas človek či je muž alebo žena, či je mladý alebo staršia, či je právnik alebo pekár zablúdi... vtedy potrebuje človek siahnuť po kompase a tým kompasom budem ja pre mnohých a ak sa zúčastníte životnými skúsenosťami na tvorbe môjho blogu aj vy, stanete sa svetielkom pre tých, ktorí potrebujú posvietiť na cestu... Prv než prejdem k príbehu, napíšem, dôvod prečo som sa rozhodla založiť si vlastný blog. Moje rozhodnutie vychádzalo z nátlaku, v ktorom sa práve nachádzam a ktorý je spôsobovaný zážitkami ľudí ovplyvňovaných vonkajším a vnútorným prostredím, ich postojmi a emóciami. Rozhodla som sa tak preto, lebo pracujem v oblasti, ktorá vyžaduje odovzdávanie posolstva a v tejto práci si denne vypočujem desiatky ľudských osudov, príjemných, veselých, poučných, ale i smutných, plné zármutku, pocitov krivdy a bezmocnosti a beznádeje. Ľudia prichádzajú za mnou v núdzi, keď zlyhali všetky rady a prosia o pomoc a ja sa snažím vždy vžiť do ich situácie, hľadať príčiny problémov a odstraňovať ich, vysúšam slzy a beznádej a chlad dňa a nocí mením na svetlo novej cesty a dávam vieru v život. Hovorím s ľuďmi o minulosti, o detstve, o ich prístupe k problémom, o emóciách, ktoré ich celý život sprevádzali. V poslednom čase je tých veselých prípadov ako šafranu. Na konci dňa sa potom pýtam samej seba, kde pramení nevedomosť, ktorá ľudí, či chceme alebo nie, zatláča v depresii do kúta. Je to preto, lebo v školách a to sa možno aj pousmejete nad mojou odpoveďou, ale poviem pravdu, s troškou nadhľadu. V školách chýba predmet s názvom Život. No dobre, poviete si a možno už aj vstávate a klikáte na iný blog. Nebudem vám brániť, máte na to plné právo, ale ak zotrváte a príspevky budete čítať do konca, dozviete sa cenné informácie. Otváram prvú hodinu predmetu s názvom Život. Keby sme sa ho učili v školách, naučili by sme sa na ňom základné pravidla a zásady, ktoré nie sú sprevádzané tlakom spoločenského systému alebo náboženstva; neboli by to pravidlá ktoré stoja na základoch s názvom „peniaze“, ale na stavebných pilieroch s názvom láska. Že stále namietate? Možno váš názor nebude zhodný s mojim, ale ja si myslím, že ľudia sú pre informovaní a dezorientovaní. Áno, 21. storočie, ktorému sme dali názov informačný vek poskytuje ľuďom množstvo informácií, s ktorými ich nikto nenaučil pracovať (ďalší nedostatok školstva... možno rodiny... možno niekoho iného – nie som oprávnená hľadať vinníka). Ľudia sa naučili prijímať informácie všakovakého druhu, sú väčšinou negatívne a nedostatočné. Na to, aby informácie mali pre človeka nejaký význam, mal by ich spracovať, analyzovať a vyhodnocovať. Vzhľadom k tomu, že sa tak nedeje (z nedostatku času a iných dôvodov)... má človek zmätok a v jeho duši prevláda chaos. Buďte vítaní a cíťte sa na mojom blogu dobre.

Príčiny a následky | stály odkaz

Komentáre

  1. (ne) pozitívne myslenie
    Je to tak ako píšeš. Všetko je to o ľuďoch, ako sa chovajú, ako vnímajú okolie, ako vníma okolie ich, aký majú postoj k životu a k samým sebe. Všetko je o "pozitívnom myslení", ktoré v poslednej dobe chýba aj mne. Dnešná doba nám prináša samý stres, zhon, všade sa len ponáhľame a neceníme si to čo máme. Stačilo by sa trochu nad sebou zamyslieť a spomaliť. Viac času venovať rodine, priateľom a známym. Stretávať sa s ľuďmi na káve a nie cez skype, mobil, face book a pod. chýba nám osobná komunikácia! Kde sú tie časy, keď sme nepoznali mobil, notebook, skype, FB, ......
    publikované: 09.11.2012 13:21:18 | autor: sluzobnicek (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jéj, na teba
    by som poslala Našubabičku.... :D... to ti je tak negativistický človiečik, že sa jeden pri nej môže aj zcvoknúť... takže sama seba obdivujem, že ešte som a srším humorom... tak čo, bereš Našubabičku?
    publikované: 10.11.2012 17:14:56 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dˇakujem za privítanie..:-)
    a teším sa dˇalej..
    publikované: 10.11.2012 18:42:32 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. matahari
    ... to aby si si nemyslela, že som úplný pesimista, že klesám na duchu. To nie! Mám aj zmysel pre humor, dokonca niekedy vidím veci aj pozitívne, len my to dlho nevydrží..... a to sa snažím zmeniť! Ale ďakujem, babičku neberiem! Mám niečo podobné v rodine - svokru.
    publikované: 11.11.2012 10:13:32 | autor: sluzobnicek (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014